srijeda, 21. ožujka 2012.

Inspektor zaštite na radu postao hit!

Inspektor zaštite na radu postao je hit na YouTube servisu zbog pada s ljestvi dok je učio radnike kako da se sigurno popnu na njih.

Paul Cavanaugh, inspektor zaštite na radu iz Velike Britanije, dobio je otkaz nakon što je loše odradio svoj posao. Kada je izašao na teren obići radnike iz tvrtke Morrison Facilities Services, Cavanaugh je trebao napraviti samo jednu stvar, a to je pokazati radnicima kako da poštuju pravila, fiksiraju ljestve prije nego što se popnu na njih i tako sačuvaju glavu.
'Možete i slikati kako se to radi', rekao je Cavanaugh radnicima, a onda skliznuo s ljestvi i pao u susjedno dvorište. Osim što se natukao, postao je i hit na YouTubeu, a onda dobio i otkaz na poslu. Naime, nije poštovao pravila sigurnosti na poslu.

izvor: Dnevnik.hr

ponedjeljak, 12. ožujka 2012.

Sjedenje na radnom mjestu?

Kanadski istraživači (Peter Katzmarzvk, Pennington Biomedical Research Center) su otkrili da su oni ljudi koji više sjede u većoj smrtnoj opasnosti, bez obzira na navike vježbanja. Prema jednoj australskoj studiji, svaki sat proveden pred TV-om povećava rizik od smrti uslijed srčanih problema za 18%, čak i uz vježbanje!
Prema jednoj studiji iz 2009. godine, u kojoj su 17.000 Kanađana pratili tijekom više desetljeća, oni koji su više sjedili bili su izloženi višem faktoru rizika smrtnosti i to je bilo neovisno o tome da li su trenirali u tradicionalnom smislu. Nema još dovoljno dokaza koliko je sjedenje štetno, kaže Peter Katzmarzvk, koji je voditelj studije. Ali se čini, što se više puta ustanemo i prekinemo sjedenje, to je bolje!

izvor i cijeli članak:
http://www.building-body.com/dugo-sjedenje-te-može-ubiti.html